Als eerste productie van het nieuwe seizoen presenteren wij twee leuke eenakters van Peter Aten!
 
Opvoeringen op 5, 11, 12, 18, 19, 24, 25, 26 oktober 2019, telkens om 20 u.
 
Blauwe bruiden
Peter Aten
 

1920 P1 Blauwe BruidenDe vrijgezelle zusters Door, Door en Door bewonen het ouderlijk huis in het afgelegen dorpje Weerniks. Ze hebben het goed met elkaar en verwachten niet dat er ooit iets zal veranderen.

Tot één van hen een zwijgzame man vindt op het dorpsplein en deze naast de droogmolen in de bijkeuken zet.

Vanaf dat moment ligt de hormoonhuishouding van de zusters danig overhoop.

 
 
 
 
 
 
 
  
 Marsmeiden
Peter Aten
 

1920 P1 MarsmeidenTeuntje, Odilia en Katelijn, de oprichtsters van het majorettekorps ‘Nova Gloria’, zijn met een jonge lichting majorettes op weg naar de wedkamp in Oberhambach. De puberende majorettes zijn de dames liever kwijt dan rijk.

Tijdens een toiletstop bij een verlaten benzinepomp palmen de pubers de buschauffeur in en worden de dames tot hun verbijstering gedumpt.

Die geven echter nog niet op en vervolgen te voet de weg naar Oberhambach. Daar wacht namelijk de gouden majoretteschaal die ze eindelijk wel eens willen winnen.


 
 
 
 In een regie van Frederik Houben treden op: Vera Bortels, Katrien Smeets, Inge Drijkoningen en Martine Claesen. 
 
Opvoeringen op 5, 11, 12, 18, 19, 24, 25, 26 oktober 2019, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.

De schone smeerlap
Pierre Chesnot
 
1819 4 Smeerlap webFrançois Vandermeulen, don juan, bedrieger en leugenaar, slaagt er in om over en weer te jongleren tussen Katrien, zijn vrouw, die hij van plan is te verlaten, Barbara, zijn depressieve maîtresse, Betty, zijn overbemoederende ex en Lesley, zijn allernieuwste vlam. Alles loopt goed tot op de dag dat de vrouwen samenzweren op zijn verjaardag. En dat feestje krijgt een hele bittere nasmaak.

Een nachtmerrie voor elke getrouwde man, schone smeerlap of niet. Maar ontzettend geestig! 
 
In een regie van Frederik Houben treden op: Bart Van Crayevelt, Vera Bortels, Mieke Vandebeek, Nadia Majewski, Katrien Smeets, Berbe Put en Pieter Zurings. 
 
Opvoeringen op 16, 22, 23, 26, 29, 30 maart & 4, 5, 6 april 2019, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.
 
 
1819 4 De schone smeerlap

Gastvoorstelling
VRIENDINNEN
op 3 en 4 mei 2019
 
Voorstelling van 3 mei 2019: uitverkocht!
 EXTRA VOORSTELLING op zaterdag 4 mei 2019, 20 u.
 
Vertolking: Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis) en Annemarie Picard
Regie: Jeroen Maes
Auteur: Ed Vanderweyden
voorverkoop: € 15 - kassa € 16

'Vriendinnen' gaat over een levenslange vriendschap tussen Maria en Florentine. We volgen beide vrouwen vanaf hun jeugdjaren (vlak na WOII) tot op het moment dat ze de pensioengerechtigde leeftijd al lang voorbij zijn. Zoals iedereen onder ons kennen zij succes en tegenslagen, ruzies en verzoeningen, vreugde en verdriet.
 
Humoristische, ontroerende en zeer herkenbare voorstelling over een levenslange vriendschap!
 
1819 5 Vriendinnen poster
 
 
De zus van Jerry Finnegan
Jack Neary
 
1920 2 Finnegan webBrian Dowd heeft de laatste tien jaren van zijn leven geworsteld met onbeantwoorde gevoelens voor de zuster van zijn beste vriend, die naast hem woont. Maar steeds wanneer hij meer dan dertig seconden met Beth Finnegan praat, eindigt dat in een fiasco. Als hij hoort dat de zuster van Jerry Finnegan gaat trouwen, is het nu of nooit voor hem. Zich uitspreken of voor eeuwig zijn mond houden. Wat heeft hij te verliezen - behalve de liefde van zijn leven!
Een humoristisch en verfrissend toneelspel! 
 
In een regie van Guy Deneuter treden op: Liesje Sillen en Pieter Zurings. 
 
Opvoeringen op 23, 29, 30 november en op 6, 7, 12, 13, 14 december 2019, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.