alle voorstellingen zijn afgelast
 Het bestuur schrapt alle voorstellingen van 'Jaloezieën', uit bekommernis voor de gezondheid van onze toeschouwers, spelers, medewerkers.
 
Jaloezieën
Haye van der Heyden
 

1920 P4 Jaloe2 webIn "Jaloezieën" maken we kennis met een gevierde actrice, Rosa.

Zij staat op het punt de première van een nieuw toneelstuk te beleven. Charel is schrijver en de echtgenoot van Rosa. Hij krijgt al een tijdje niks op papier en dat frustreert hem nogal. Hij voelt zich niet gewaardeerd. Ook niet door Rosa.

Ellen, de moeder van Rosa komt op 'bezoek'. Zij is weduwe en het alleen-zijn beu en wil bij haar dochter en schoonzoon komen wonen.

Kamiel is toneelrecensent van een bekend dagblad en heeft een slechte recensie geschreven over Rosa's spel in de voorstelling. Ellen neemt geen genoegen met de negatieve kritiek op het spel van haar dochter en neemt zo haar eigen maatregelen, buiten medeweten van dochterlief.

Humor, scherpe dialogen en een verrassende plot: "Jaloezieën" heeft het allemaal.

  
In een regie van Ernst Löw treden op: Alice Louis, Mieke Vandebeek, Patrick Dello en Paul Willot. 
 
Opvoeringen op 14, 20, 21, 27, 28 maart en op 2, 3, 4 april 2020, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.
 
Alweer een première voor Vlaanderen!
In een donker huis
(In a Dark Dark House)
Neil LaBute


1920 P3 In a dark houseTerry bezoekt zijn jongere broer Drew in een verslavingskliniek. Drew, een advocaat, is aan de balie geschorst na een voorval met rijden onder invloed en het bezit van cocaïne. De broers hebben mekaar lange tijd niet meer gezien en er ontspint zich een ongemakkelijk gesprek over het verleden. Lang begraven trauma's borrelen weer op en Drew vindt uiteindelijk de moed om Terry te vertellen wat er in zijn puberjaren allemaal gebeurd is. 

Een indringend toneelspel over fysiek en mentaal geweld, onrecht en misbruik. Zet u schrap!

 
In een regie en vertaling van Leo Jackers treden op: Jef Dello, Wim Verluyten en Berbe Put. 
 
Opvoeringen op 25, 31 januari en op 1, 7, 8, 13, 14, 15 februari 2020, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.
 
This amateur production of “In a Dark Dark House” is presented by special arrangement with
SAMUEL FRENCH LTD a Concord Theatricals Company.
 
Als eerste productie van het nieuwe seizoen presenteren wij twee leuke eenakters van Peter Aten!
PREMIÈRE VOOR VLAANDEREN !
 
1920 P1 Combi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blauwe bruiden
Peter Aten

De vrijgezelle zussen Door, Door en Door bewonen het ouderlijk huis in het afgelegen dorpje Weerniks. Ze hebben het goed met elkaar en verwachten niet dat er ooit iets zal veranderen. Tot één van hen een zwijgzame man vindt op het dorpsplein en deze naast de droogmolen in de bijkeuken zet. Vanaf dat moment ligt de hormoonhuishouding van de zussen danig overhoop.
  
Marsmeiden
Peter Aten

Teuntje, Odilia en Katelijn, de oprichtsters van het majorettekorps ‘Nova Gloria’, zijn met een jonge lichting majorettes op weg naar de wedkamp in Oberhambach. De puberende majorettes zijn de dames liever kwijt dan rijk.

Tijdens een toiletstop bij een verlaten benzinepomp palmen de pubers de buschauffeur in en worden de dames tot hun verbijstering gedumpt.
Die geven echter nog niet op en vervolgen te voet de weg naar Oberhambach. Daar wacht namelijk de gouden majoretteschaal die ze eindelijk wel eens willen winnen. 

 
In een regie van Frederik Houben treden op: Vera Bortels, Sally Jans, Inge Drijkoningen en Martine Claesen. 
 
Opvoeringen op 5, 11, 12, 18, 19, 24, 25, 26 oktober 2019, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.