Loslopende vrouwen
Haye van der Heyden
 
Loslopende vrouwenHet krankzinnige verhaal met een teder einde over drie generaties vrouwen, verliefd op dezelfde man. Drie dames - moeder, dochter en grootmoeder - maken kennis met hun bovenbuur. De man is aantrekkelijk maar kampt met een chronische aandoening die hem voor langere periodes in een comateuze slaaptoestand brengt. Hij wordt het klankbord voor de moeder-dochterfrustraties die het leven van de dames overheersen. 
In rauwe, maar steeds relativerende en soms ronduit hilarische dialogen wordt de ziel van drie generaties vrouwen blootgelegd. Ze slingeren elkaar meedogenloze verwijten naar het hoofd en toch is de moederliefde nooit echt ver weg. De onwaarschijnlijke slaapaandoening van de man hult het geheel in een licht bevreemdende waas.

Een komedie over drie generaties vrouwen die totaal op elkaar aangewezen zijn. Het zijn alle drie vrouwen die zich niet kunnen of willen binden aan een man. Een machtige komedie die ondanks de intrinsieke wrangheid ieder publiek zal aanspreken.
 
 
In een regie van Ernst Löw treden op: Paul Willot, Alice Louis, Andrea Eerdekens en Eline Goffings.
 
Opvoeringen op 26 januari en op 1, 2, 5, 8, 9, 14, 15, 16 februari, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.

VRIENDINNEN
Gastvoorstelling op 3 mei 2019: uitverkocht!
 
EXTRA VOORSTELLING op zaterdag 4 mei 2019, 20 u.
 
Vertolking: Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis) en Annemarie Picard
Regie: Jeroen Maes
Auteur: Ed Vanderweyden
voorverkoop: € 15 - kassa € 16

'Vriendinnen' gaat over een levenslange vriendschap tussen Maria en Florentine. We volgen beide vrouwen vanaf hun jeugdjaren (vlak na WOII) tot op het moment dat ze de pensioengerechtigde leeftijd al lang voorbij zijn. Zoals iedereen onder ons kennen zij succes en tegenslagen, ruzies en verzoeningen, vreugde en verdriet.
 
Humoristische, ontroerende en zeer herkenbare voorstelling over een levenslange vriendschap!
 
1819 5 Vriendinnen poster